Securitate IT

Implementăm şi menţinem bunele practici de securitate IT pentru a proteja sistemele şi datele de atacuri cibernetice şi greşeli umane.

Abordam securitatea IT pe mai multe niveluri astfel incat sa minimizam riscul compromiterii datelor sau sistemelor informatice dar si sa avem o vedere clara a tentativelor de atac.

  • Endpoint security.

    Cu solutia oferita de Bitdefender GravityZone implementam solutii complete pentru securizarea calculatoarelor si a serverlor ce ruleaza Windows, Linux sau macOS.

  • DNS.

    Securizarea accesului la resurse in internet pentru toate dispozitivele prin evaluarea riscului inainte ca un link sa poata fi accesat prin implementarea Cisco Umbrella. Astfel se poate preveni accesarea site-urilor prin intermediul carora se incearca obtinerea de informatii confidentiale de la utilizator, tehnica de securitate esentiala in combatarea phishing-ului. Deasemenea astfel se previne accesarea unor resurse nocive de catre toate dispozitivele din retea, inclusiv IoT, oferind trasabilitate si indicii despre astfel de tentative din reteaua companiei.

  • Gestionarea patch-urilor.

    Peste 50% din atacurile reusite sunt favorizate de software neactualizat. Astfel, o politica si rutina riguroasa de gestionare a actualizarilor critice este esentiala. Instalarea actualizarilor de software critice imediat ce sunt disponibile este un proces in mare parte automatizat pentru dispozitivele folosite de utilizatori (calculatoare, laptop-uri, dispozitive mobile, etc.) si acopera sistemele de operare si aplicatiile instalate. Pentru dispozitivele critice cum sunt serverele si echipamentele de retea actualizarile se fac de obicei asistat (manual).

  • Autentificare Multi-Factor (MFA).

    Reprezinta o metoda de autentificare electronica in care pe langa credentiale (user si parola), sunt necesare verificari aditionale. Cele mai comune optiuni si mai la indemana pentru utilizator pentru verificare suplimentara sunt codurile primite prin SMS si cele generate de aplicatiile de autentificare (eToken). Intrucat credentialele sunt usor de compromis indiferent de complexitatea lor, MFA reprezinta singura modalitate reala de a preveni accesul neautorizat la resurse. Iar acolo unde exista posibilitatea, recomandam al 3-lea factor care este transparent pentru utilizator, implementat de IT – restrictia pe adrese IP la respectivele resurse.

Dacă doriți o discutie referitoare la serviciile prezentate mai sus, suntem la un click distanta:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.